JULBORD

3-RÄTTERS JULMIDDAG

Jultallrik

2 sorters sill, ägg. varmrökt Donsölax med hjortronfraiche, thailax med wasabi, julskinka med egengjord rödbetssallad och colemans senap, vårt egenbakta Donsövörtbröd, knäckebröd med smör

Pris: 245kr/pers

Tillval:

Tjocka revben med apelsin- och honungsglace, timjanstekta köttbullar, stuvad grönkål och Janssons frestelse

185kr/pers

Ris á la Malta

45kr/pers

Saffranspannacotta med mandariner och mandelflarn

55kr/pers

Alla priser är inkl. moms.

Beställ genom att maila restaurang@isbolaget.com eller ring 0707 74 18 12

Det traditionella julbordet kommer inte att vara ”gående” utan vi kommer att servera det som ”sharing” på ert bord i olika steg – som vid ett vanligt julbord.

Välkomstglögg  

Hummersoppa

”Sharing” vid bordet

Sill 

Tre hemmagjorda sillar, Rökt Donsölax med julienne serveras med hjortron fraiche, två olika gravade laxar serveras med hemmagjord hovmästarsås, ”Christians” Thai lax, Gotlands knäckebröd, vispat brynt smör och en god cheddarost. Till allt detta serveras kokt delikatess potatis. 

Julskinkan

Griljerad Julskinka, egengjord rödbetssallad, julsallad, hemmagjord senap, rostbiff med egen friterad lök, det danska smörrebrödet på sirapslimpa med ugnsbakad leverpastej och Donsö bakat vörtbröd.

Det varma 

Apelsin och honungsglaserade Revben, timjanstekta köttbullar, varm rödkål, stuvad grönkål, gräddig Janssons frestelse och klassisk kokt råkorv.

Desserttallrik

Saffran och och mandarin pannacotta, äggost med grädde och bjärnbärs sylt, en julig fruktsallad, en ris a la malta och julgodis.

.

Vi kommer att leverera både mysig julstämning och julmagi i både mat och dryck!

Restaurangen är möblerad med rekommenderade avstånd mellan varje bord, och vi har ett maxantal gäster per sittning för att ingen trängsel skall uppstå. Våra gästers och medarbetares säkerhet och hälsa har högsta prioritet och vi följer myndigheternas rekommendationer och råd.

Vi genomför alla åtgärder för att minska risker för smittspridning.

Varmt välkomna!

3-rätters julmiddag

Lördag  5, 12 och 19 december kl 18-22. 

Välkomstglögg med ”Farmor Mias” pepparkaka

Förrätt:

3 hemmagjorda inlagda sillar, sirapslimpa, vispat brynt smör & en god cheddar. Rökt Donsölax med julienne & hjortronfraiche serveras på Gotlandsknäcke

Varmrätt:

Glaserade revben på ko med grönkålsstuvning & rödvinssky. Serveras med christians tappning av Janssons Frestelse

Alternativt

Ugnsbakat långa serveras med sotad spetskål och skaldjur- och saffrans sås & kokt fin delikatess potatis

Dessert:

Äggost

Saffrans pannacotta

Ris a la malta

595kr/person

Förboka här

Julbord

Kom och upplev vårt härliga julbord i vår rustika lokal med havet alldeles intill. Njut av julens alla läckerheter med allt ifrån välkomstglögg, klassiska delikatesser, vår egen inlagda sill, den goda griljerade julskinkan, donsösbakat vörtbröd och hemlagade godsaker.

Julbordet serveras varje söndag mellan 6-20 december mellan 14-19

695kr/person

Förboka här

Sov över hos oss!

Känner ni att det hade varit skönt att stanna kvar hos oss efter julbordet? Vakna upp till en snötäckt skärgård för att sedan avnjuta vår julinspirerade frukost i restaurangen eller i vår lounge som avslutning på en härlig helg! 

Först till kvarn!

Dubbelrum fr. 1395kr inkl. frukost

Boka rum